/   preporucujemo.com   / Srpski  

2019-10-09 17:19:27

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja 1 od 5 miliona , a članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane? .

Za predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca ovo je bila prilika da ponovi da danas oni neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima, da to mogu isključivo sa predstavnicima međunarodne zajednice, te da će nastaviti kampanju za bojkot izbora.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS, Dragan Đilas, Janko Veselinović, Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SzS neće prihvatiti.

Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo , naveo je Lutovac.

On je potvrdio da je razgovarao sa evropskim poslanikom Knutom Flekenštajnom.

Na pitanje novinara da objasni to što se deo poslanika Demokratske stranke ne slaže sa stavom o bojkotu dijaloga, jer je to, pored ostalog, čini antievropskom strankom i svrstava uz Šešeljeve radikale i Dveri Boška Obradovića, Lutovac je kratko rekao da se u DS poštuju različita mišljenja.

Bujošević SzS i studentima: Po zakonu štitim imovinu RTS-a

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je danas da ga zakon obavezuje da štiti imovinu i sredstva ustanove na čijem je čelu i da podnosi prijave protiv svih koji tu imovinu oštećuju ili uništavaju, a da je na sudovima da utvrde odgovornost za to.

Bujošević je tako je reagovao na današnju konferenciju za štampu pred zgradom RTS-a.

Dragan Bujošević ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta 1 od 5 miliona nego samo radi ono što mu zakon nalaže , navodi se u saopštenju generalnog direktora javnog servisa.

On dalje dodaje da je su te činjenice dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takođe preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
izbornom dijalogu studenti aktivisti koji imovinu bujoevi http dragan protiv radio htmlUser comments